top of page

Om oss

- Nybakat sedan 1893 -

Välkommen till ett klassiskt och anrikt konditori! 

Maskineri.jpg
Då.

 

Birgers konditori har sina anor redan från år 1893 i Ljungqvists konditori. År 1955 bestämde sig en ung man vid namn Birger Robertsson och hans fru Elsy, att köpa Ljungqvists konditori och Birgers Konditori blev det nya namnet.

När Birger drabbades av sockersjuka år 1973 bestämde han sig för att sälja konditoriet och året efter kom han i kontakt med Inge och Birgitta som vid den tiden var bosatta i Järna.

 

Inge hade lång erfarenhet som bagerikonditor och i samband med hans övertagande startades en ny era för konditoriet. Maskinpark och tillverkningsyta utökades och 1981 öppnades nya försäljningsenheter i området.  

År 1998 lämnade Inge & Birgitta bageriet vidare till sina två söner, Torgny och Mats, som båda sprungit runt i bageriet sedan barnsben. 

Åren har format ett bageri som samlat på sig lång erfarenhet och gedigen kunskap. Något som bäst visar sig när du smakar på våra produkter.

Nu.

Vi vill erbjuda fler människor hantverksmässiga, äkta och generösa konditori- och bageriupplevelser!

Alla våra bröd och bakverk bakas för hand från grunden och på väl utvalda råvaror.

Vi är ett lokalt bageri som ligger i Oxelösund. Vi bakar för hand, utan onödiga tillsatser, på svenskt

spannmål, äkta smör och svensk grädde. Inte bara för att vi vill att våra bröd och bakverk ska smaka gudomligt, men också för att svenska, lokala råvaror är viktigt för oss.

Att uppfinna handlar ofta minst lika mycket om att kunna sin tradition, som att kläcka nya spännande

idéer. Vi är ett nyfiket bageri som erbjuder älskade klassiker som prinsesstårta, kanelknut, chokladbiskvi och surdegsbröd, men också nya smaker och produkter. Innovation ligger oss varmt om hjärtat och med lika delar kreativitet och passion för bakverk vill vi skapa nya smakfavoriter för både vardag och fest.


Riktigt bröd bakar sig inte själv. Det kräver duktiga hantverkare, som brinner för sin sak. På Birgers Bageri har vi lång erfarenhet av hantverket och vi tummar aldrig på kvaliteten. Det märker du, när du smakar.

bottom of page