Bröd

Tid, temperaturer och Surdeg. Detta är en perfekt kombination av vad som som skapar gott bröd, god hållbarhet och en perfekt start på dagen.

Vi tillverkar allt bröd för hand och lägger stor kraft på att kunna den ”gamla” kunskapen om brödtillverkning. Idag är det stor hausse inom våran branch att tillverka bröd som har långa ”liggtider”, stenugnsbakat och egna surdegar, detta enbart för att skapa det bröd som ger stor smak och längre färskhållning utan tillsatser.

Vi delar gärna in vårat bröd i 3 olika kategorier: Matbröd, Smörgåsbröd eller Festbröd.

Här är några av våra mest populära sorter inom de kategorierna:

Matbröd:

Oxelölimpan – med skållat fint rågmjöl, denna är även nyckelhålsmärkt
Bayersk limpa – en osötad limpa med surdeg
Mästarlimpa – en osötad limpa med malt
Annas nöt – med rostade hasselnötter
Dannerågen – en sötad rambakad limpa och smaksatt med kummin
Oliv/Vitlöslimpa – en osötad limpa smaksatt efter dess namn
Tegelsten – Detta är ett dansk nationalbröd som bakas med surdeg och mkt lång liggtid, denna limpa finns både som sötad och osötad.
Rågsurdegslimpa – En limpa helt utan jäst, bakas med hjälp av våran egen surdegskultur.
Dinkellimpa – En limpa som smaksätts med honung och vetesurdeg, här används dinkelmjöl från lokala distributörer.
Givetvis finns flera sorter, vissa bakas efter inspiration andra efter beställningar. Några av de namngivna finns tillgängliga fasta veckodagar, kom gärna in och kolla efter våran brödkalender.

Smörgåsbröd:

Gifflar – Är det mest kända smörgåsbröd vi har, ett bröd som smälter i munnen
Rågkakor – med recept från anrika och klassiska nya bageriet i Oxelösund
Paulunbröd – detta GI-bröd görs både som limpa och frukostbröd
Vi brukar alltid ha 5-7 olika sorters frukostbröd på mornarna.

Festbröd:

Durum/Valnöt – ett härligt durumbröd som raskar hela 24 timmar, bakas med höga temperaturer för att skapa en härligt hård skorpa och saftigt inkråm.
Fougasses – Även detta ett Durumbröd, med stor smak av olivolja
Spansk Baugette – En klassisk baugette som torraskas, med stor bak-kraft och härlig skorpa